Pohanková polévka alias bramboračka

posted in: Polévky, Vegetariánská, Zelenina | 0

Odlehčená verze klasické bramboračky. Přidáním lámanky do polévky dojde k jejímu příjemnému zahuštění. Vyzkoušejte recept na chutnou, zdravou a především bezlepkovou polévku. Pohanka je výživná bezlepková obilovina bohatá na rutin, která si v našem jídelníčku zaslouží rozhodně více prostoru.

Suroviny:

  • olej
  • 1 cibule
  • 2 malé mrkve
  • ½ menšího celeru
  • 1 petržel
  • 100 g pohankové lámanky
  • 2 hrnky čerstvých nebo sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • mletý kmín
  • majoránka
  • 1,2 l vody
  • můžete přidat také 2 – 3 brambory

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer a restujte. Přidejte lámanku. Nakonec přidejte kmín a houby (sušené předem namočte). Vše promíchejte a společně duste.

Zalijte vodou, uveďte do varu, osolte a vařte do změknutí cca 20 minut. Přidejte utřený česnek, majoránku a pepř.