Pohanková pomazánka s česnekem a majoránkou

posted in: Pomazánky, Vegetariánská, Zelenina | 0

Výborná a zdravá pomazánka, která chuťově připomíná škvarkovou pomazánku. Dříve bylo maso jen svátečním jídlem a suroviny z masa byly tudíž vzácností. Přílohou, ale i náhradou za maso bývala pohanka. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková, takže se vám recept určitě bude hodit.

Suroviny:

  • 1 čtvrtlitrový hrnek pohankových krup
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 2 lžíce hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Uvařte pohanku. Česnek a cibuli nasekejte na kousky a osmažte na trošce oleje. Přidejte k pohance, osolte, opepřete, okořeňte majoránkou a přidejte hořčici a olej. Vše rozmixujte.

Okurky nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do pomazánky.