Výborná a zdravá pomazánka, která chuťově připomíná škvarkovou pomazánku. Dříve bylo maso jen svátečním jídlem a suroviny z masa byly tudíž vzácností. Přílohou, ale i náhradou za maso bývala pohanka. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková, takže se vám recept určitě bude hodit.
Suroviny:
- 1 čtvrtlitrový hrnek pohankových krup
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 kyselé okurky
- 2 lžíce hořčice
- 4 lžíce olivového oleje
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup:
Uvařte pohanku. Česnek a cibuli nasekejte na kousky a osmažte na trošce oleje. Přidejte k pohance, osolte, opepřete, okořeňte majoránkou a přidejte hořčici a olej. Vše rozmixujte.
Okurky nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do pomazánky.