Snadný bezlepkový chléb

posted in: Pečení, Vegetariánská | 0
snadný bezlepkový chléb

Pokud hledáte recept na snadný bezlepkový chléb, tento by se vám mohl líbit. V míse smícháte několik ingrediencí, necháte vykynout přes noc a ráno upečete. Je velmi chutný. Já ho nejraději peču v menším litinovém hrnci.

Suroviny:

  • 3 hrnky bezlepkové směsi na pečení
  • 1,5 hrnku vody
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • různá semínka podle vaší chuti (koriandr, anýz…)

Postup:

Směs na pečení nasypte do mísy a rozdělte na dvě části. Do jedné dejte droždí, do druhé sůl. Přidejte kmín, vámi vybraná semínka a vodu.

Vše smíchejte do nevzhledné směsi, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout přes noc.

Vykynuté těsto vyndejte z mísy a podle potřeby přidejte směs na pečení. Vzniklý bochánek přendejte do formy na pečení a nechte ještě 30–60 minut kynout.

Chléb posypte semínky (dýňovými, sezamovými či slunečnicovými) a pečte pod pokličkou 30 minut při 230°C. Sundejte pokličku a pečte dalších 10-15 minut.

Můžete zkusit také naše bezlepkové housky.