Pokud hledáte recept na snadný bezlepkový chléb, tento by se vám mohl líbit. V míse smícháte několik ingrediencí, necháte vykynout přes noc a ráno upečete. Je velmi chutný. Já ho nejraději peču v menším litinovém hrnci.
Suroviny:
- 3 hrnky bezlepkové směsi na pečení
- 1,5 hrnku vody
- 1 lžička sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
- různá semínka podle vaší chuti (koriandr, anýz…)
Postup:
Směs na pečení nasypte do mísy a rozdělte na dvě části. Do jedné dejte droždí, do druhé sůl. Přidejte kmín, vámi vybraná semínka a vodu.
Vše smíchejte do nevzhledné směsi, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout přes noc.
Vykynuté těsto vyndejte z mísy a podle potřeby přidejte směs na pečení. Vzniklý bochánek přendejte do formy na pečení a nechte ještě 30–60 minut kynout.
Chléb posypte semínky (dýňovými, sezamovými či slunečnicovými) a pečte pod pokličkou 30 minut při 230°C. Sundejte pokličku a pečte dalších 10-15 minut.
Můžete zkusit také naše bezlepkové housky.