Málokteré bezlepkové čokoládové sušenky jsou tak dobré jako tyto. Na přípravu jsou rychlé a snadné a výsledek je famózní. Můžete je zařadit i do repertoáru vánočního pečiva a naopak, mohou se stát občasným sladkým zpestřením celoročního jídelníčku. Tyhle malé bochánky se doslova rozplývají na jazyku a nejsou vůbec suché a tvrdé jako sušenky klasické. Navíc vám při pečení nádherně provoní celý dům.
Suroviny:
- 100 g hořké čokolády
- 1 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 100 ml smetany (min. 31%)
- 150 g pohankové mouky
- 30 g kakaa
- půl sáčku prášku do pečiva
- 80 g nasekaných vlašských ořechů
- 80 g nasekané hořké čokolády
Postup:
Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni. Vyšlehejte vejce s cukrem a ke směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Přilejte smetanu a promíchejte.
Smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a přidejte do těsta. Vmíchejte nasekané ořechy a čokoládu.
Z těsta vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj plátky silné 1 cm. Sušenky pečte 20 minut na 170°C.