Bezkonkurenční bezlepková pizza. Cuketa, rajčata, paprika, mozzarela. Jednoduchý a zdravý recept, který máte hotový za chvíli. Cukety jsou v Čechách nedoceněná zelenina. Jsou výborné, zdravé a plné cenných látek. Obsahují 90% vody, vlákninu, mnoho vitamínů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením jsou ideální potravina na hubnutí. Cuketová pizza je skvělým jídlem vhodným pro lehký oběd nebo večeři.
Suroviny:
- 600 g cukety
- 2 žluté papriky
- 150 g mozzarelly
- 50 g kukuřičné mouky
- 200 g rajčat
- 2 vejce
- oregano
- bazalka
- ½ lžičky prášku do pečiva
- sůl
Postup:
Nahrubo nastrouhanou cuketu osolte a nechte 20 minut odstát, poté z ní vymačkejte vodu. Smíchejte s vejci, moukou, práškem do pečiva a 50 g nahrubo nastrouhané mozzarelly.
Těsto vyklopte na plech vyložený pečícím papírem a vytvořte z něj tenkou placku. Pečte na 200°C asi 10 minut.
Papriku nakrájejte na proužky, mozzarellu s rajčaty na plátky. Vše naskládejte na upečené těsto, přidejte oregano, bazalku a osolte. Pečte na 180°C asi 15 minut.