Jablečný koláč téměř bez cukru

posted in: Dezerty, Pečení, Vánoce, Vegetariánská | 0

Jednoduchý a rychlý bezlepkový koláč. Překvapí vás svou báječnou chutí. Nejlepší je ještě teplý. Slunečnicová semínka můžete nahradit i jinými – koláč je výborný i s mandlemi či vlašskými ořechy. Výběr je na vás.

Suroviny:

  • 6 jablek
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 4 vejce
  • 50 g másla
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce kukuřičné mouky

Postup:

Na rozehřátém másle 5 minut restujte jablka nakrájená na osminky.

V míse rozšlehejte smetanu, kukuřičnou mouku, semínka, cukr a celá vejce. Nakonec přidejte změklá jablka.

Směs vlijte do formy a pečte na 200°C cca 45 minut.