Kuřecí madrás (kuře madrás) je indické jídlo, které si snadno a rychle dokážete připravit i doma. Stačí přidat indické koření, chilli, kuřecí maso a zázvor a oběd je hotový. Je to báječný bezlepkový recept, který máte hotový za chvíli.
Suroviny:
- 1 kg kuřecích stehen
- 1 cibule
- 150 g rajčat
- 10 g oloupaného zázvoru
- 10 g oloupaného česneku
- 400 ml kokosového mléka
- 600 ml vody
- 100 g másla
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 lžička mletého kardamomu
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce kari
- ½ lžičky mletého chilli
- sůl
- rýže
Suroviny na marinádu:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička kari
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička chilli
- 1 lžička soli
Postup:
V míse smíchejte suroviny na marinádu, přidejte maso, promíchejte a nechte odpočinout 30 minut v pokojové teplotě.
Cibuli nakrájejte nahrubo. Rajčata nakrájejte na kostičky a česnek se zázvorem nakrájejte najemno.
V kastrolu rozehřejte máslo a opečte na něm maso ze všech stran dozlatova (nejprve kůží dolů). Vyjměte kuře.
Na rozpáleném másle, na kterém se opékalo kuře, nechte zpěnit cibuli. Přidejte rajčata, zázvor a česnek. Přidejte veškeré koření a míchejte 1 minutu.
Přidejte opečené maso a vodu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 5 minut.
Přilijte kokosové mléko a vařte nezakryté na mírném ohni 30 minut. Dochuťte solí.
Podávejte s rýží.