Kuře Madrás

posted in: Hlavní jídla | 0

Kuřecí madrás (kuře madrás) je indické jídlo, které si snadno a rychle dokážete připravit i doma. Stačí přidat indické koření, chilli, kuřecí maso a zázvor a oběd je hotový. Je to báječný bezlepkový recept, který máte hotový za chvíli.

Suroviny:

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 1 cibule
  • 150 g rajčat
  • 10 g oloupaného zázvoru
  • 10 g oloupaného česneku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 600 ml vody
  • 100 g másla
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce kari
  • ½ lžičky mletého chilli
  • sůl
  • rýže

Suroviny na marinádu:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička soli

Postup:

V míse smíchejte suroviny na marinádu, přidejte maso, promíchejte a nechte odpočinout 30 minut v pokojové teplotě.

Cibuli nakrájejte nahrubo. Rajčata nakrájejte na kostičky a česnek se zázvorem nakrájejte najemno.

V kastrolu rozehřejte máslo a opečte na něm maso ze všech stran dozlatova (nejprve kůží dolů). Vyjměte kuře.

Na rozpáleném másle, na kterém se opékalo kuře, nechte zpěnit cibuli. Přidejte rajčata, zázvor a česnek. Přidejte veškeré koření a míchejte 1 minutu.

Přidejte opečené maso a vodu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 5 minut.

Přilijte kokosové mléko a vařte nezakryté na mírném ohni 30 minut. Dochuťte solí.

Podávejte s rýží.