Mrkev na smetaně s chilli a tymiánem

Recept na mrkev na smetaně stojí za vyzkoušení. A to nejen kvůli rychlosti a snadnosti přípravy tohoto bezlepkového receptu, ale především pro svou výbornou chuť. Koření můžete přidat své oblíbené, nám se osvědčila kombinace chilli a tymiánu.

Suroviny:

  • 800 g mrkve
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • chilli
  • tymián
  • sůl
  • olej

Postup:

Očištěnou mrkev nakrájejte na tenké plátky a v kastrolu ji orestujte na lžíci oleje. Poté ji zalijte vařící vodou tak, aby byla lehce potopená, a osolte.

Duste na mírném ohni, dokud mrkev nezměkne. A následně odvařte přebytečnou vodu. Zalijte smetanou a nechte přejít varem.

Podle chuti dochuťte trochou chilli a tymiánem.

Podávejte s bramborami.