Mrkvový salát s tuňákem, rozinkami a červenou paprikou

posted in: Saláty, Zelenina | 0

Co se na počátku může zdát jako zvláštní kombinace surovin, nakonec vytváří báječnou chuť tohoto bezlepkového receptu na salát.  A protože se doporučuje občas zařadit do jídelníčku nějakou tu rybu, je pro nás tuňák zajímavou potravinou. Vyniká obsahem proteinů a některých důležitých minerálů.

Suroviny:

  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 400 g mrkve
  • 1 červená paprika
  • 30 g hrozinek
  • šťáva z poloviny citronu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru
  • 1 lžička sójové omáčky

Postup:

Mrkev nastrouhejte nahrubo a papriku nakrájejte na jemné nudličky. Zeleninu vložte do mísy a přidejte citronovou šťávu, hrozinky, majonézu, zázvor a sójovou omáčku. Zamíchejte a přidejte tuňáka i se šťávou.