Co se na počátku může zdát jako zvláštní kombinace surovin, nakonec vytváří báječnou chuť tohoto bezlepkového receptu na salát. A protože se doporučuje občas zařadit do jídelníčku nějakou tu rybu, je pro nás tuňák zajímavou potravinou. Vyniká obsahem proteinů a některých důležitých minerálů.
Suroviny:
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 400 g mrkve
- 1 červená paprika
- 30 g hrozinek
- šťáva z poloviny citronu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička mletého sušeného zázvoru
- 1 lžička sójové omáčky
Postup:
Mrkev nastrouhejte nahrubo a papriku nakrájejte na jemné nudličky. Zeleninu vložte do mísy a přidejte citronovou šťávu, hrozinky, majonézu, zázvor a sójovou omáčku. Zamíchejte a přidejte tuňáka i se šťávou.