
Jednoduchý recept na chutné a lehké jídlo, které však bez problémů zasytí. Moderní a rychlý pokrm z této staré a zdraví prospěšné plodiny. Pohanka je bezlepková surovina, která je snadná a rychlá na přípravu a přitom dokáže krásně nahradit třeba rýži nebo bulgur.
Suroviny:
- 200 g pohanky
- 300 g kukuřičných zrn
- 2 jarní cibulky
- 5 rajčat
- 1 červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- olej
- sůl
Postup:
Pohanku uvařte do změknutí.
Na oleji zpěňte najemno pokrájenou cibuli, přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky, nakrájená rajčata a nechte orestovat.
Přidejte uvařenou pohanku a osolte. Duste pod pokličkou 15 minut. Poté přidejte kukuřici a duste dalších 5 minut.
Nakonec vmíchejte utřený česnek a nakrájenou jarní cibulku.