Pohanka se zeleninou

Bezlepková pohanka se zeleninovou směsí

Jednoduchý recept na chutné a lehké jídlo, které však bez problémů zasytí. Moderní a rychlý pokrm z této staré a zdraví prospěšné plodiny. Pohanka je bezlepková surovina, která je snadná a rychlá na přípravu a přitom dokáže krásně nahradit třeba rýži nebo bulgur.

 

Suroviny:

  • 200 g pohanky
  • 300 g kukuřičných zrn
  • 2 jarní cibulky
  • 5 rajčat
  • 1 červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl

Postup:

Pohanku uvařte do změknutí.

Na oleji zpěňte najemno pokrájenou cibuli, přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky, nakrájená rajčata a nechte orestovat.

Přidejte uvařenou pohanku a osolte. Duste pod pokličkou 15 minut. Poté přidejte kukuřici a duste dalších 5 minut.

Nakonec vmíchejte utřený česnek a nakrájenou jarní cibulku.