
Odlehčená verze klasické bramboračky. Přidáním lámanky do polévky dojde k jejímu příjemnému zahuštění. Vyzkoušejte recept na chutnou, zdravou a především bezlepkovou polévku. Pohanka je výživná bezlepková obilovina bohatá na rutin, která si v našem jídelníčku zaslouží rozhodně více prostoru.
Suroviny:
- olej
- 1 cibule
- 2 malé mrkve
- ½ menšího celeru
- 1 petržel
- 100 g pohankové lámanky
- 2 hrnky čerstvých nebo sušených hub
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- mletý kmín
- majoránka
- 1,2 l vody
- můžete přidat také 2 – 3 brambory
Postup:
Najemno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer a restujte. Přidejte lámanku. Nakonec přidejte kmín a houby (sušené předem namočte). Vše promíchejte a společně duste.
Zalijte vodou, uveďte do varu, osolte a vařte do změknutí cca 20 minut. Přidejte utřený česnek, majoránku a pepř.
Můžete také zkusit naši zelňačku s uzeným tofu.