Bezlepkové brownies

posted in: Dezerty, Pečení, Vegetariánská | 0

Evergreen mezi dezerty, jehož historie začala před sto lety v USA. Za tu dobu se tento čokoládový moučník stačil napevno uhnízdit v americké povaze. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné, hned po upečení i mírně tekuté jádro. Zvládne jej upéct každý.

Suroviny:

  • 420 g krupice
  • 400 g másla
  • 150 g pohankové mouky
  • 150 g hořké čokolády
  • 50 g nasekaných solených buráků
  • 20 g kakaa
  • 5 vajec

Dále budete potřebovat:

  • dortovou formu o průměru 28 cm

Postup:

Čokoládu nalámejte na malé kousky a nehte ji spolu s máslem částečně rozpustit ve vodní lázni. Směs by neměla být příliš horká. Přidejte cukr.

Přidejte celá vejce a promíchejte. Přidejte prosátou mouku a kakao a důkladně promíchejte. Vlijte těsto do formy a povrch posypte buráky.

Pečte na 170°C zhruba 25 – 30 minut.