
Evergreen mezi dezerty, jehož historie začala před sto lety v USA. Za tu dobu se tento čokoládový moučník stačil napevno uhnízdit v americké povaze. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné, hned po upečení i mírně tekuté jádro. Zvládne jej upéct každý.
Suroviny:
- 420 g krupice
- 400 g másla
- 150 g pohankové mouky
- 150 g hořké čokolády
- 50 g nasekaných solených buráků
- 20 g kakaa
- 5 vajec
Dále budete potřebovat:
- dortovou formu o průměru 28 cm
Postup:
Čokoládu nalámejte na malé kousky a nehte ji spolu s máslem částečně rozpustit ve vodní lázni. Směs by neměla být příliš horká. Přidejte cukr.
Přidejte celá vejce a promíchejte. Přidejte prosátou mouku a kakao a důkladně promíchejte. Vlijte těsto do formy a povrch posypte buráky.
Pečte na 170°C zhruba 25 – 30 minut.