Housky z bezlepkové mouky

posted in: Pečení, Vegetariánská | 0
bezlepkové housky

Velice rychlé a jednoduché bulky, které vydrží několik dní. Chutná bezlepková varianta klasického pečiva, které je hotové i s pečením do půl hodiny.

Suroviny:

  • 1 hrnek pohankové nebo rýžové mouky (může být každé polovina)
  • 200 g cottage sýr přírodní
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • lněná nebo sezamová semínka na posypání

Postup:

Mouku s práškem do pečiva smíchejte se sýrem cottage, jedním vejcem a osolte.

Vypracujte těsto a rukama vytvarujte bulky. Podle velikosti můžete těsto rozdělit na 4 až 8 bulek, které vyskládejte na plech s pečícím papírem.

Potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Pečte na 180 °C přibližně 20 minut.

Můžete také zkusit náš snadný bezlepkový chléb.