Hráškový krém se slaninou

posted in: Polévky, Zelenina | 0

Máte chuť na něco nového, lehkého a zeleného? A především bez lepku? Zažeňte ji třeba jemným hráškovým krémem, jehož příprava zabere sotva půlhodinu. Namísto slaniny můžete použít také výborného uzeného lososa. Hrášek krém skvěle zahustí, takže nemusíte přidávat mouku. 

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 500 g mraženého hrášku
  • 10 g cukru krupice
  • 500 ml vroucí vody
  • 250 ml smetany (min. 31%)
  • olej
  • sůl, pepř
  • 80 g slaniny nebo šunky

Postup:

V kastrolu rozehřejte olej a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidejte mražený hrášek, cukr a pepř. Promíchejte a přilijte vroucí vodu. Nechte vařit 5 minut.

Vlijte smetanu a nechte 15 vteřin přejít varem. Stáhněte z ohně a promixujte. Pro jemnější konzistenci můžete přepasírovat. Dochuťte solí.

Slaninu nebo šunku nakrájejte na jemné nudličky, ty na rozpálené pánvi za častého míchání orestujte dozlatova. Polévku posypte orestovanými nudličkami.