Masové koule jsou velice oblíbené. Pokud k nim zvolíte například kukuřičné těstoviny, máte jednoduchý a relativně rychlý bezlepkový recept na oběd či večeři. Chuť parmazánu a čerstvé bazalky je neodolatelná.
Suroviny na koule:
- 500 g mleté vepřové krkovice
- 40 g strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- 6 lístků bazalky
- sůl
- pepř
Suroviny na omáčku:
- 800 g konzervovaných drcených rajčat
- ½ červené papriky
- 6 lístků bazalky
- 1 šalotka
- 1 chilli paprička
- olivový olej
- sůl
- pepř
Dále potřebujete:
- bezlepkové těstoviny
Postup:
Mleté maso osolte a opepřete, přidejte vejce, sýr a najemno nasekanou bazalku. Vše dobře promíchejte a ze směsi vytvořte koule o průměru 2 cm. Ty vložte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte je 10 minut na 200°C.
Očištěnou papriku nakrájejte na kousky o hraně 0,5 cm, bazalku a chilli papričku nakrájejte na nudličky. Šalotku nasekejte najemno.
V kastrolu rozehřejte olej a nechte na něm za občasného míchání zesklovatět šalotku. Přidejte papriku a rajčata. Osolte, opepřete, přidejte nakrájenou bazalku a chilli papričku. Nechte vařit 5 minut.
Hotové masové koule vložte do hotové omáčky a na mírném ohni minutu prohřejte.
Podávejte s bezlepkovými těstovinami.