Masové koule v rajčatové omáčce s těstovinami

posted in: Hlavní jídla, Zelenina | 0

Masové koule jsou velice oblíbené. Pokud k nim zvolíte například kukuřičné těstoviny, máte jednoduchý a relativně rychlý bezlepkový recept na oběd či večeři. Chuť parmazánu a čerstvé bazalky je neodolatelná.

Suroviny na koule:

  • 500 g mleté vepřové krkovice
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • 6 lístků bazalky
  • sůl
  • pepř

 

Suroviny na omáčku:

  • 800 g konzervovaných drcených rajčat
  • ½ červené papriky
  • 6 lístků bazalky
  • 1 šalotka
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Dále potřebujete:

  • bezlepkové těstoviny

Postup:

Mleté maso osolte a opepřete, přidejte vejce, sýr a najemno nasekanou bazalku. Vše dobře promíchejte a ze směsi vytvořte koule o průměru 2 cm. Ty vložte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte je 10 minut na 200°C.

Očištěnou papriku nakrájejte na kousky o hraně 0,5 cm, bazalku a chilli papričku nakrájejte na nudličky. Šalotku nasekejte najemno.

V kastrolu rozehřejte olej a nechte na něm za občasného míchání zesklovatět šalotku. Přidejte papriku a rajčata. Osolte, opepřete, přidejte nakrájenou bazalku a chilli papričku. Nechte vařit 5 minut.

Hotové masové koule vložte do hotové omáčky a na mírném ohni minutu prohřejte.

Podávejte s bezlepkovými těstovinami.