
Jeden z našich oblíbených receptů. S domácím zelím se mu máloco vyrovná. Nepodáváme ho klasicky s knedlíkem, ale s rýží, případně s kukuřičnými těstovinami. Chuťově výborný recept na bezlepkový segedínský guláš.
Suroviny:
- 500 g vepřové plece
- 400 g kysaného zelí
- 4 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 ml smetany (min. 31%)
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 4 bobkové listy
- 1,2 l vývaru nebo vody
- sůl
- pepř
Postup:
Na másle dozlatova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte drcený kmín. Přidejte na kostky nakrájené maso a nechte zatáhnout. Poté přidejte prolisovaný česnek a sladkou papriku a krátce orestujte.
Zalijte vývarem, přidejte bobkové listy a duste pod pokličkou do poloměkka (cca 25 minut). Přidejte zelí i s trochou nálevu. Duste za občasného míchání, doku maso není měkké.
Vmíchejte smetanu a na mírném ohni vařte 5 minut. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží nebo bezlepkovými těstovinami.