Segedínský guláš v odlehčené verzi

posted in: Hlavní jídla | 0

Jeden z našich oblíbených receptů. S domácím zelím se mu máloco vyrovná. Nepodáváme ho klasicky s knedlíkem, ale s rýží, případně s kukuřičnými těstovinami. Chuťově výborný recept na bezlepkový segedínský guláš.

Suroviny:

  • 500 g vepřové plece
  • 400 g kysaného zelí
  • 4 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml smetany (min. 31%)
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 bobkové listy
  • 1,2 l vývaru nebo vody
  • sůl
  • pepř

Postup:

Na másle dozlatova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte drcený kmín. Přidejte na kostky nakrájené maso a nechte zatáhnout. Poté přidejte prolisovaný česnek a sladkou papriku a krátce orestujte.

Zalijte vývarem, přidejte bobkové listy a duste pod pokličkou do poloměkka (cca 25 minut). Přidejte zelí i s trochou nálevu. Duste za občasného míchání, doku maso není měkké.

Vmíchejte smetanu a na mírném ohni vařte 5 minut. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží nebo bezlepkovými těstovinami.