
Muffiny jsou výtečnou dobrotou pro ranní i večerní zakousnutí a potěší také všechny mlsné návštěvy. Skvělá a vděčná klasika, která se dá péct snad na tisíc způsobů. Zkuste skořicové muffiny bez lepku.
Suroviny na těsto:
- 140 g pohankové mouky
- 70 g rýžové mouky
- 70 g kukuřičné mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 45 g másla
- 130 g cukru krupice
- 1 vejce
- 150 ml mléka
Suroviny na obalení:
- 100 g rozpuštěného másla
- 150 g cukru skořice
- 1 lžíce mleté skořice
Postup:
Smíchejte mouky a prášek do pečiva. Vyšlehejte máslo s cukrem a vejcem. Přidejte mléko a promíchejte. Do směsi přimíchejte suché suroviny.
Hotové těsto dávkujte do formiček a pečte 12 minut na 200°C.
Upečené muffiny vyjměte z formy a nechte lehce vychladnout. Vrchní část každého muffinu namočte v rozpouštěném másle a obalte v cukru smíchaném se skořicí.
Můžete také zkusit naše bezlepkové brownies.