Skořicové muffiny

posted in: Dezerty, Pečení, Vegetariánská | 0
muffiny bez lepku

Muffiny jsou výtečnou dobrotou pro ranní i večerní zakousnutí a potěší také všechny mlsné návštěvy. Skvělá a vděčná klasika, která se dá péct snad na tisíc způsobů. Zkuste skořicové muffiny bez lepku.

Suroviny na těsto:

  • 140 g pohankové mouky
  • 70 g rýžové mouky
  • 70 g kukuřičné mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 45 g másla
  • 130 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka

 

Suroviny na obalení:

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 150 g cukru skořice
  • 1 lžíce mleté skořice

Postup:

Smíchejte mouky a prášek do pečiva. Vyšlehejte máslo s cukrem a vejcem. Přidejte mléko a promíchejte. Do směsi přimíchejte suché suroviny.

Hotové těsto dávkujte do formiček a pečte 12 minut na 200°C.

Upečené muffiny vyjměte z formy a nechte lehce vychladnout. Vrchní část každého muffinu namočte v rozpouštěném másle a obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Můžete také zkusit naše bezlepkové brownies.