Tenhle dezert patří k legendám rakousko-uherského cukrářství. Sachrův dort je legendou mezi dorty a každý vyznavač sladkého by ho měl alespoň jednou ochutnat. Sachr chutná po čokoládě a promazává se zásadně jen meruňkovou marmeládou. Tento recept na bezlepkový Sachr/Sacher je tak jednoduchý a chutná tak dobře, že nepoznáte, že se jedná o jeho bezlepkovou variantu.
Suroviny:
- 170 g bezlepkové směsi na pečení (Jizerka)
- 200 g cukru
- 90 g oleje
- 50 g kakaa
- 7 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
- sáček prášku do pečiva
- meruňková marmeláda
- čokoláda na polití
Na dokončení:
- dortová forma o průměru 22 cm
Postup:
V míse ušlehejte žloutky s cukrem do pěny, přidejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Za stálého míchání vlijte olej, a nakonec přimíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do dortové formy a pečte na 180°C cca 45 minut.
Upečený korpus nechte vychladnout a podélně rozkrojte na 3 části. Každou část a strany korpusu promažte meruňkovou marmeládou. Dejte na půl hodiny do ledničky.
Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Celý dort čokoládou potřete.