Brambory se slaninou a sázeným vejcem

posted in: Hlavní jídla | 0

Skvělé bezlepkové jídlo z jedné pánve.. Jedná se o tradiční tyrolský způsob přípravy brambor, slaniny a cibule se sázeným vejcem. Pečené brambory se slaninou a sázeným vejcem (neboli Gröstl) můžete podávat se zelným salátem.

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 100 g slaniny
  • 100 g cibule
  • stroužek česneku
  • tymián
  • plocholistá petržel
  • olej
  • 2 vejce

Postup:

Brambory uvařte ve slupce, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na plátky silné 0,5 cm. Slaninu nakrájejte na hranolky a cibuli překrojte na polovinu a nakrájejte na půlkolečka. Česnek nakrájejte na tenké plátky.

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm brambory dozlatova z obou stran. V polovině pečení přidejte slaninu, cibuli, česnek a tymián. Jakmile je vše dozlatova opečené, přidejte petržel.

Podávejte se sázeným vejcem.