Skvělé bezlepkové jídlo z jedné pánve.. Jedná se o tradiční tyrolský způsob přípravy brambor, slaniny a cibule se sázeným vejcem. Pečené brambory se slaninou a sázeným vejcem (neboli Gröstl) můžete podávat se zelným salátem.
Suroviny:
- 500 g brambor
- 100 g slaniny
- 100 g cibule
- stroužek česneku
- tymián
- plocholistá petržel
- olej
- 2 vejce
Postup:
Brambory uvařte ve slupce, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na plátky silné 0,5 cm. Slaninu nakrájejte na hranolky a cibuli překrojte na polovinu a nakrájejte na půlkolečka. Česnek nakrájejte na tenké plátky.
V pánvi rozpalte olej a opečte na něm brambory dozlatova z obou stran. V polovině pečení přidejte slaninu, cibuli, česnek a tymián. Jakmile je vše dozlatova opečené, přidejte petržel.
Podávejte se sázeným vejcem.