
Nechte přes noc namočit cizrnu, druhý den ji uvařte a za chvíli máte zaručeně bezlepkový oběd na stole. Milují ho dokonce i ti, kteří nad cizrnou jinak ohrnují nos. Cizrna neboli římský hrách patří mezi luštěniny, a je tedy velmi dobrým zdrojem kvalitních bílkovin. I proto se často používá ve vegetariánských pokrmech, kde nahrazuje maso.
Suroviny:
- 300 g cizrny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 800 g loupaných rajčat
- olej
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička soli
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžíce koriandru
Postup:
Namočte cizrnu den předem, druhý den vodu vyměňte a uvařte cizrnu doměkka.
Na oleji orestujte cibule pokrájené na kolečka a prolisovaný česnek. Přidejte chilli, kurkumu, koriandr, garam masalu a sůl.
Nechte chvíli orestovat a přidejte cizrnu a rajčata. Duste asi 30 minut.