Chilli cizrna s garam masalou

Nechte přes noc namočit cizrnu, druhý den ji uvařte a za chvíli máte zaručeně bezlepkový oběd na stole. Milují ho dokonce i ti, kteří nad cizrnou jinak ohrnují nos. Cizrna neboli římský hrách patří mezi luštěniny, a je tedy velmi dobrým zdrojem kvalitních bílkovin. I proto se často používá ve vegetariánských pokrmech, kde nahrazuje maso. 

Suroviny:

  • 300 g cizrny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 800 g loupaných rajčat
  • olej
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžíce koriandru

Postup:

Namočte cizrnu den předem, druhý den vodu vyměňte a uvařte cizrnu doměkka.

Na oleji orestujte cibule pokrájené na kolečka a prolisovaný česnek. Přidejte chilli, kurkumu, koriandr, garam masalu a sůl.

Nechte chvíli orestovat a přidejte cizrnu a rajčata. Duste asi 30 minut.