
I z řepy se dá upéct sladké jídlo. A v kombinaci s čokoládou je přímo skvělá. Díky červené řepě je tento dort nádherně vlhký a podporuje výraznou čokoládovou chuť. Fantastický a originální dort.
Suroviny:
- 2 červené řepy
- 100 g třtinového cukru
- 100 g jáhlové mouky
- 70 g pohankové mouky
- 70 ml slunečnicového oleje
- 3 vejce
- 100 g hrozinek
- 50 g čokolády
- 50 g kakaa
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- strouhaný kokos
Postup:
Červené řepy oloupejte a nastrouhejte najemno nebo opatrně rozmixujte. Vyšlehejte celá vejce a přidejte řepu, slunečnicový olej, třtinový cukr, mouky, kypřící prášek, jedlou sodu a kakao. Dobře promíchejte, přidejte hrozinky a nasekanou čokoládu.
Těsto nalijte do dortové formy a pečte asi 30 minut na 200°C. Hotový dort ozdobte strouhaným kokosem.
Můžete také vyzkoušet náš snadný a rychlý bezlepkový perník.