Těstoviny s rukolovou omáčkou a kuřecím masem

posted in: Hlavní jídla | 0

Rukola (neboli roketa setá) je oblíbená listová zelenina hojně používána hlavně ve středozemní kuchyni. Mimo schopnosti působit příznivě na chuťové buňky má pro lidské tělo i další příznivé vlastnosti, obsahuje velké množství vitamínu C a má alkaloidy s účinky diuretickými a stimulujícími zažívání, v minulých staletích byla považována za účinné afrodisiakum.

Suroviny:

  • 500 g kukuřičných těstovin
  • 4 kuřecí prsa
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 30 g rukoly
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte podle návodu.

Kuřecí prsa nakrájejte na proužky, osolte a opepřete a na olivovém oleji je opečte dozlatova.

Smíchejte rukolu, smetanu, nasekanou cibuli a lžičku soli a vše rozmixujte do krémové omáčky.

Rukolovou omáčku smíchejte s těstovinami a ozdobte kuřecími nudličkami.