Rukola (neboli roketa setá) je oblíbená listová zelenina hojně používána hlavně ve středozemní kuchyni. Mimo schopnosti působit příznivě na chuťové buňky má pro lidské tělo i další příznivé vlastnosti, obsahuje velké množství vitamínu C a má alkaloidy s účinky diuretickými a stimulujícími zažívání, v minulých staletích byla považována za účinné afrodisiakum.
Suroviny:
- 500 g kukuřičných těstovin
- 4 kuřecí prsa
- 200 ml smetany ke šlehání
- 30 g rukoly
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Těstoviny uvařte podle návodu.
Kuřecí prsa nakrájejte na proužky, osolte a opepřete a na olivovém oleji je opečte dozlatova.
Smíchejte rukolu, smetanu, nasekanou cibuli a lžičku soli a vše rozmixujte do krémové omáčky.
Rukolovou omáčku smíchejte s těstovinami a ozdobte kuřecími nudličkami.