Vejce v rajčatové omáčce
Jednoduché, rychlé letní jídlo. Vhodné obzvlášť, pokud máte nadbytek rajčat ze zahrady. Hodí se i k bezlepkovému grilování.
Suroviny na 2 porce:
- 20 cherry rajčat
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- 40 ml vody
- 20 lístků bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky másla
- sůl
- pepř
Postup:
Rajčata nakrájená na čtvrtiny lehce pomačkejte vidličkou, česnek a polovinu bazalky nakrájejte najemno.
Na pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte česnek a orestujte dozlatova. Poté přidejte bazalku a promíchejte.
Přidejte rajčata a 1 minutu restujte. Opepřete, osolte, přidejte vodu a promíchejte. Na rajčata rozklepněte vajíčka, osolte je a opepřete a pánev přiklopte poklicí.
Vařte, dokud neztuhne bílek. Poté přidejte zbylé lístky bazalky.
Můžete vyzkoušet také naši polentovou pizzu.