Vejce v rajčatové omáčce

vejce v rajčatové omáčce

Vejce v rajčatové omáčce

Jednoduché, rychlé letní jídlo. Vhodné obzvlášť, pokud máte nadbytek rajčat ze zahrady. Hodí se i k bezlepkovému grilování.

Suroviny na 2 porce:

  • 20 cherry rajčat
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 40 ml vody
  • 20 lístků bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky másla
  • sůl
  • pepř

Postup:

Rajčata nakrájená na čtvrtiny lehce pomačkejte vidličkou, česnek a polovinu bazalky nakrájejte najemno.

Na pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte česnek a orestujte dozlatova. Poté přidejte bazalku a promíchejte.

Přidejte rajčata a 1 minutu restujte. Opepřete, osolte, přidejte vodu a promíchejte. Na rajčata rozklepněte vajíčka, osolte je a opepřete a pánev přiklopte poklicí.

Vařte, dokud neztuhne bílek. Poté přidejte zbylé lístky bazalky.

Můžete vyzkoušet také naši polentovou pizzu.