Polentová pizza

polentový koláč bez lepku

Jídla z polenty jsou lehká, ale přitom vydatná a nedají až tak moc práce. Polenta je kukuřičná kaše. Její využiti je velice všestranné, dobrá je naslano, do dezertů nebo jako zavářka do polévky. Na pizzu můžete přidat vše, co máte rádi.

Suroviny:

  • 250 g polenty
  • cca 1 l vody
  • rajčatový protlak
  • 2 velká rajčata
  • 1 žlutá paprika
  • 250 g mozzarelly
  • sůl
  • bazalka
  • oregano

Postup:

Polentu připravte podle návodu. Hotovou kaši rozprostřete na plech a uhlaďte. Potřete protlakem, přidejte pokrájená rajčata, papriku a mozzarellu. Pizzu osolte a posypejte čerstvou bazalkou a oreganem.

Pečte 30 minut na 180°C.

Můžete také vyzkoušet naši cuketovou pizzu.