Zelňačka s uzeným tofu

posted in: Polévky, Vegetariánská, Zelenina | 0

Kysané zelí je ideální konzumovat v syrovém stavu, ale můžete jej také různě tepelně upravovat jako přílohu, do polévek či salátů. Odlehčená, bezlepková verze vynikající tradiční polévky s použitím uzeného tofu místo masa. Lze ji připravit nejen vegetariánsky, ale také vegansky, použijete-li místo … Continued

Zapečené brambory s čerstvým sýrem

Vegetariánská a zdravá variace na klasické zapečené brambory. Stačí kvalitní čerstvý sýr a dobré brambory. Bylinky můžete přidat ty, které vám nejvíce chutnají. Recept na zapečené brambory osloví i ty, kteří se masu nijak nevyhýbají. Přirozeně bezlepkové jídlo pro každého. 


Hráškový krém se slaninou

posted in: Polévky, Zelenina | 0

Máte chuť na něco nového, lehkého a zeleného? A především bez lepku? Zažeňte ji třeba jemným hráškovým krémem, jehož příprava zabere sotva půlhodinu. Namísto slaniny můžete použít také výborného uzeného lososa. Hrášek krém skvěle zahustí, takže nemusíte přidávat mouku.