Pohanková pomazánka s česnekem a majoránkou

posted in: Pomazánky, Vegetariánská, Zelenina | 0

Výborná a zdravá pomazánka, která chuťově připomíná škvarkovou pomazánku. Dříve bylo maso jen svátečním jídlem a suroviny z masa byly tudíž vzácností. Přílohou, ale i náhradou za maso bývala pohanka. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková, takže se vám recept určitě … Continued


Cizrna na paprice se smetanou a těstovinami

Cizrna je luštěnina podobná hrachu. Byla pěstována již starověkými civilizacemi před 7000 lety. Chutná trochu jako oříšky. Patří, spolu s červenou čočkou a fazolkami adzuki, k nejlépe stravitelným luštěninám. Obsahuje téměř všechny vitamíny a minerální látky.

Gratinovaná dýně se sýrem

Dostala se vám do ruky dýně Hokkaido a už vás nebaví vařit dýňovou polévku? Vyzkoušejte náš bezlepkový recept na gratinovanou dýni. Jednoduchý podzimní recept vytvořený z několika základních ingrediencí. Na rozdíl od dalších druhů dýní má Hokkaido v kuchyni rozmanité … Continued