Kuře Madrás
Kuřecí madrás (kuře madrás) je indické jídlo, které si snadno a rychle dokážete připravit i doma. Stačí přidat indické koření, chilli, kuřecí maso a zázvor a oběd je hotový. Je to báječný bezlepkový recept, který máte hotový za chvíli.
Kuřecí madrás (kuře madrás) je indické jídlo, které si snadno a rychle dokážete připravit i doma. Stačí přidat indické koření, chilli, kuřecí maso a zázvor a oběd je hotový. Je to báječný bezlepkový recept, který máte hotový za chvíli.
Výborná a zdravá pomazánka, která chuťově připomíná škvarkovou pomazánku. Dříve bylo maso jen svátečním jídlem a suroviny z masa byly tudíž vzácností. Přílohou, ale i náhradou za maso bývala pohanka. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková, takže se vám recept určitě … Continued
Cizrna je luštěnina podobná hrachu. Byla pěstována již starověkými civilizacemi před 7000 lety. Chutná trochu jako oříšky. Patří, spolu s červenou čočkou a fazolkami adzuki, k nejlépe stravitelným luštěninám. Obsahuje téměř všechny vitamíny a minerální látky.
Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je proto ideální, pokud z nějakého důvodu držíte dietu. Vyzkoušejte tento bezlepkový recept na králíka. Maso je příjemně šťavnaté a omáčka lehce pikantní. Podávejte s rýží.
Dostala se vám do ruky dýně Hokkaido a už vás nebaví vařit dýňovou polévku? Vyzkoušejte náš bezlepkový recept na gratinovanou dýni. Jednoduchý podzimní recept vytvořený z několika základních ingrediencí. Na rozdíl od dalších druhů dýní má Hokkaido v kuchyni rozmanité … Continued
Nechte přes noc namočit cizrnu, druhý den ji uvařte a za chvíli máte zaručeně bezlepkový oběd na stole. Milují ho dokonce i ti, kteří nad cizrnou jinak ohrnují nos. Cizrna neboli římský hrách patří mezi luštěniny, a je tedy velmi … Continued
Je možné, že se vám kombinace těchto surovin bude zdát zpočátku podivná, ale věřte mi, že se do ní zamilujete stejně jako my. Jednoduchý, rychlý, zdravý a bezlepkový recept. Nejlepší je s domácím zelím, ale není to podmínka.
Jeden z našich oblíbených receptů. S domácím zelím se mu máloco vyrovná. Nepodáváme ho klasicky s knedlíkem, ale s rýží, případně s kukuřičnými těstovinami. Chuťově výborný recept na bezlepkový segedínský guláš.
Není rizoto jako risotto. Ačkoliv jsou oba pokrmy samozřejmě z rýže, italské risotto má svá specifika. Základním předpokladem pro přípravu dobrého risotta je použitá rýže. Z mnoha odrůd, které se v Itálii pěstují, jsou nejlepší Arborio, Vialone Nano a Carnaroli. Přirozeně bezlepkový recept.
Skvělé bezlepkové jídlo z jedné pánve.. Jedná se o tradiční tyrolský způsob přípravy brambor, slaniny a cibule se sázeným vejcem. Pečené brambory se slaninou a sázeným vejcem (neboli Gröstl) můžete podávat se zelným salátem.